Η πρώτη ελληνική συλλογή How-To's
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Το Hamachi είναι ένα utility με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να στήσετε το δικό σας VPN (Virtual Private Network), γρήγορα και εύκολα.
Όλοι λίγο πολύ έχουμε μια μικρή εμπειρία από δίκτυα. Μπορεί να μην ξέρετε πως στείνετε ένα δίκτυο και να μην έχετε ιδέα για το τι είναι οι IP διευθύνσεις, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα έχετε δουλέψει κάποια στιγμή σε περιβάλλον δικτύου. Οι διευκολύνσεις και οι δυνατότητες που προσφέρουν είναι καταπληκτικές. File sharing, κοινή χρήση εκτυπωτών και άλλου υλικού, multiplayer gaming και πολλά άλλα. Ένα κοινό δίκτυο συνδέει συνήθως τους υπολογιστές που το απαρτίζουν με ειδικά καλώδια και σε μερικές περιπτώσεις με την βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, ασύρματα. Και στις δύο όμως παραπάνω περιπτώσεις η απόσταση των σταθμών είναι ένας περιοριστικός παράγοντας. Θα μπορούσε άραγε να χρησιμοποιηθεί το internet σαν μέσο σύνδεσης, ώστε να συνδέσουμε απομακρυσμένους υπολογιστές σε ένα δίκτυο, απαλείφοντας έτσι τον περιορισμό της απόστασης;
Η απάντηση είναι, ναι! ...μάθετε πως
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μειώστε δραστικά τα τηλεφωνικά σας έξοδα χρησημοποιώντας το internet
Πως μπορείτε να παίξετε Nintendo 64 στον υπολογιστή σας
Πως θα Κατασκευάσετε υπερυψωμένα παρτέρια στον κήπο σας
Σαν επισκέπτης μπορείτε…

* Να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα και να τα βαθμολογήσετε
* Να αναζητήσετε αυτό που ψάχνετε μέσα στις κατηγορίες μας ή μέσω αναζήτησης
* Να επισκεπτείτε το forum μας
* Να γίνετε μέλος μας
Σαν μέλη μπορείτε…

* Να δημιουργήσετε νέα howtos, ή να διορθώσετε - επεκτείνετε ήδη υπάρχοντα
* Να παρακολουθήτε τις καθημερινές αλλαγές άρθρων
* Να ελέγχετε για τυχών ζητούμενα άρθρα χρησημοποιόντας το κουμπί site tools που βρίσκετε στο κάτω μέρος κάθε σελίδας ή τσεκάροντας το αντίστοιχο thread του forum μας.
* Να επικοινωνείτε με τα υπολοιπα μέλη μας και να ανταλάσετε απόψεις και ιδέες στο forum μας.
* Να βοηθάτε νέα μέλη, αλλά και απλούς επισκέπτες, απαντώντας σε τυχόν απορίες τους στο forum μας
* Να νιώθετε υπερήφανοι που συμμετέχετε με την βοήθεια σας στην ανάπτυξη του έργου μας :)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ
Τι είμαστε · Τι είναι το wiki · Πως θα συμμετάσχετε · Επεξεργασία σελίδων
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
two02kj8.gif

…στο Greek How-To Wiki, ένα ανοικτό project στο οποίο μπορεί να συμμετέχει ο καθένας. To wiki μας φιλοδοξεί να γίνει η μεγαλύτερη συλλογή οδηγών (howto) γραμμένων στην ελληνική γλώσσα, που θα βοηθούν με βήμα προς βήμα οδηγίες στην επίλυση προβλημάτων που συναντάμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες αλλά και δίνοντας ιδέες και χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.
Τα άρθρα μας είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες και υποκατηγορίες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αναζήτησης με λέξεις κλειδιά, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε εύκολα και γρήγορα. Μήν διστάζετε να αξιολογείτε τα άρθρα που διαβάζετε χρησιμοποιώντας το κουμπί "Ratings" που βρίσκετε πάντα στο δεξιό πάνω μέρος κάθε άρθρου αφού έτσι θα μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε περισσότερο την ποιότητα της ύλης μας.
Σε περίπτωση που δεν βρήτε κάτι σχετικό με αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να μας το ζητήσετε ποστάροντας στο ειδικό γι αυτόν το σκοπό τμήμα του forum μας, ενώ μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε ένα νέο άρθρο σχετικό με το θέμα. Μπορεί να μην είναι πλήρες, δίνετε όμως το έναυσμα στα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας να το αναπτύξουν περισσότερο και βοηθάτε έτσι στον εμπλουτισμό της ύλης μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
To Greek How-To Wiki χρειάζεται την εθελοντική σας συνεισφορά για να αναπτυχθεί. Αν βρήκατε κάποιο άρθρο που σας ενδιαφέρει αλλά είναι ανεπαρκές, συμπληρώστε το. Αν κατέχετε καλά ένα θέμα μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο άρθρο από την αρχή. Ακόμα και απευθείας μεταφράσεις άρθρων από How Wikis γραμμένων σε άλλες γλώσσες είναι καλοδεχούμενες αρκεί να το επιτρέπουν οι άδειες copyright τους. Διαβάστε λοιπόν τις σχετικές οδηγίες και … καλό γράψιμο!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Μόλις βάλαμε σε εφαρμογή το project για τα ελληνικά howto’s. Όπως είναι λογικό, δεν υπάρχουν ακόμα και πολλά για να εξερευνήσει ο επισκέπτης μας, έχει δημιουργηθεί όμως η απαιτούμενη υποδομή και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Το wiki και το blog μας είναι έτοιμα να υποδεχτούν νέο υλικό και ευελπιστούμε ότι στις επόμενες ημέρες θα προστεθούν πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα και στα δύο.
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.